Spring naar inhoud

Vakantie in eigen land

“Ben je nog op vakantie geweest?” vragen mensen die me nog niet zo lang kennen soms, als makkelijk gespreksonderwerp. Als ik dan zeg van niet, vinden ze me heel zielig, totdat ik vertel dat ik al vier maanden op reis ben geweest en dus mijn portie al dik en breed heb gehad. Maar ook al heb ik niet met een tentje in Zuid-Frankrijk gestaan of in een hotel overnacht in Barcelona, toch heb ik wel vakantie gevierd. Want de losse daagjes uit die ik heb gemaakt in mijn eigen land, voelden net zo aan als vakantie! De foto’s en mijn verhaal over Rotterdam, Maastricht en mijn eigen stadjeschatje Dordrecht hebben jullie al gezien. Maar ik ben nog meer dagjes uit geweest.

Haaglanden

Zo ging ik met mijn schoonouders en vriendjelief heerlijk wandelen in het duingebied Meijendael. Prachtige uitgestrekte natuur en een heerlijk strand om naar de golven te luisteren en engeltjes te maken in het zand.

Lekker wandelen

Dromerig

Op het strand

De droom

We sloten onze dag af in Scheveningen voor een broodje Haring in de volle zon! Echt een feest-dag!

Kurhaus

Meeuwen bij Scheveningen

Midden-Nederland

Ook ging ik een dagje uit met mijn pa. Het stadje Oudewater bleek een bezoek zeker waard: prachtige gevels, oude gebouwen en leuke straatjes. Het onbetrouwbare weer mocht de pret niet drukken!

Oudewater

It kept raining

Gevels

Very small city

We reden door de prachtige polders langs dorpjes als Benschop en Polsbroekerdam en sloten onze dag af met een bezoek aan Kasteel de Haar, nabij Utrecht. Een prachtig kasteel, met een uitgestrekt park eromheen. Hoewel ook de binnenkant wordt geprezen, hielden wij het bij het bekijken van de oude gebouwen. En dat was al meer dan de moeite waard!

The Castle

Details

IMG_4530

De Haar

Daags erna reed ik met Sander dezelfde richting uit. Althans, dat dachten we, want voor we het wisten herkende ik Nieuwerkerk aan den IJssel en bleken we de verkeerde kant uit gereden te zijn. We draaiden om en reden weer in de richting van Utrecht, om een ander oud Oud Hollands stadje te bekijken: IJsselstein. Ooit om een oud kasteel heen gebouwd,  waar nu alleen nog een toren van over is. Het stadje bleek erg klein, maar niettemin erg sfeervol.

Random actie

Sfeervol

Lief aanbod

Kerk

Tot slot vond ik mijn weg naar het mooie Limburg om een goede vriendin op te zoeken, maar daar was het kletsen belangrijker waardoor ik er nauwelijks foto’s van heb gemaakt!

Blijf ook eens in Nederland? Zat te doen!

Meer foto’s? Kijk dan hier!

3 antwoorden »

    • Hee! Bedankt voor je reactie! Het is inderdaad echt een prachtig kasteel. Het is helemaal nog niet zo oud, uit 1892 (toen is het helemaal herbouwd op de ruïnes), maar dat zou je niet zeggen! Ik hoorde ook van allerlei mensen dat ze de binnenkant van het kasteel ook geweldig vonden, met prachtige meubels en vloerbedekking e.d., maar dat is not my cup of tea. 🙂 Toegangsprijs voor het park is maar 4 euro, voor het kasteel betaal je ongeveer 15 euro (tenzij je een museumjaarkaart hebt..) :)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij