Spring naar inhoud

Een onontdekte parel

Een maand geleden werd bekendgemaakt dat Dordrecht zestien plaatsen is gestegen op de ranglijst van steden in Nederland. Ieder jaar worden voor de ‘Atlas der Gemeenten’ de vijftig grootste gemeenten van Nederland met elkaar vergeleken in hun populariteit als woonplek. Dordrecht stond altijd op plaats dertig, maar dit jaar heeft ze een eervolle veertiende plek bemachtigd. Ik vind het volledig terecht. Dordrecht is een prachtige stad, vol fijne plekjes. Een gezellig centrum vol leuke winkeltjes en cafeetjes, een rustgevend en heel mooi polderlandschap en niet te vergeten de Biesbosch, die hier om de hoek begint! In de zomer loopt de stad over van festiviteiten met pop-up markten, muziekfestivals, boekenmarkt en nog veel meer leuke dingen. Onderzoeker Gerard Marlet zegt dan ook heel terecht: “Iedereen heeft het over Utrecht en Amsterdam, maar dit is een onontdekte parel.”

Ik ben een geboren en getogen Dordtenaar. En ik ben er trots op. Dordrecht is mijn stad. Dat is ze altijd geweest en dat zal ze altijd blijven. Of ik nou in Leiden woon om te studeer, een huisje in Rotterdam betrek of mijn kinderen opvoed in Deventer. Dordrecht heeft een heel speciaal plekje in mijn hart. Nog regelmatig kan ik me gerust een hele middag vermaken met rondlopen door al die straten waar ik al zo vaak ben geweest om foto’s te maken van de schoonheid van deze stad. En nog steeds kan ik door dankbaarheid worden overmand als ik op een mooie zomeravond een lange fietstocht maak over de Zeedijk en de Zuidendijk en zie hoe prachtig dit eiland is.

Grote Kerk

Bibliotheek

Hofje

Minihofje

Statenplein

Hofje Museumstraat

Hofje

Hofstraat

Het Hof

Voorstraat

Taankade

Damiatebrug

Scheepswerf

Lange Ijzeren Brug

Meer foto’s zien van deze prachtige stad?
Bekijk dan mijn twee albums op Flickr: klik hier en hier!

4 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij